Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμαν συνοδεύει στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Frontex στο λιμάνι του Πειραιά.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες θα μεταβούν αύριο Παρασκευή στην Κω, όπου θα έχουν συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους ΜΚΟ, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου από το νησί.

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτρό επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας Βασιλική Θάνου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ, μέσω της οποίας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στη χώρα και στην Ευρώπη.

Εξάλλου, η κ. Μπερτρό ανέφερε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές, ζητώντας να προχωρήσει η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος σε τέσσερις τομείς.

Ads