Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην υπουργός Εργασίας επί ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης, κατά του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα Χρήστου Πρωτόπαπα. Μάλιστα, σε επιστολή του, αναφέρει ότι προτίθεται να πράξει το ίδιο και για όποιους συνεχίσουν να τον συκοφαντούν μέσα από παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες.

Ads

Σημειώνεται ότι ο Σ. Τσιτουρίδης, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, προτάθηκαν πρόσφατα από την πλειοψηφία των κομμάτων που μετείχαν στην επιτροπή (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), να παραπεμφθούν σε προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας με χθεσινή του επιστολή, την οποία κοινοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καταλογίζει στον Χ. Πρωτόπαπα κατάχρηση εξουσίας, την οποία επέδειξε ως πρόεδρος της επιτροπής. Μάλιστα, κατέθεσε και πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο, όπως αναφέρει, «αναδεικνύει πλήρως ανακρίβειες, ψέματα, αυθαίρετα και επιλεκτικά συμπεράσματα».

«Σε επιβεβαίωση των προειλημμένων αποφάσεων και της βούλησης κάποιων να με συκοφαντήσουν, επισημαίνεται ότι σε 247 σελίδες πορισμάτων δεν υπάρχει ούτε προσδιορισμός κάποιου αδικήματος ούτε έστω μια αναφορά διάταξης νόμου που να ισχυρίζονται οι εγκαλούντες ότι παραβιάστηκε από εμένα», επισημαίνει.

Ads

Ωστόσο, προσθέτει, «κάποιοι επιμένουν να αναζητούν τυχόν δικές μου ποινικές ευθύνες, αμφισβητώντας έτσι και υπονομεύοντας τη δικαιοσύνη ή ακόμα χειρότερα, προσπαθώντας να την υποκαταστήσουν. Σε αυτήν την προκλητική και αυθαίρετη απόπειρα συκοφάντησης, σπίλωσης και παραπληροφόρησης είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω».

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», είναι πιθανό να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Χ. Πρωτόπαπα και ο Π. Δούκας.

Στο μεταξύ, ο Π. Καμμένος, μιλώντας χθες στον ρ/σ «Βήμα», επέκρινε ευθέως τους Γ. Αλογοσκούφη και Σ. Τσιτουρίδη, τονίζοντας πως «αν έχουν υπογράψει και αποδειχθεί ότι εν γνώσει τους έπαιρναν τοξικά ομόλογα, πρέπει να πληρώσουν χωρίς καμία αμφιβολία». Υποστήριξε επίσης ότι επειδή ήταν ο πρώτος που μίλησε για την Goldman Sachs «περιθωριοποιήθηκε από τους κυρίους οι οποίοι πρέπει τώρα να απολογηθούν για τα ομόλογα». Τέλος, επέδειξε ως υπεύθυνο για τον αποκλεισμό του από την κυβέρνηση το 2004 «τον Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος όταν μιλούσαμε για το θέμα των τοξικών ομολόγων, σφύριζε αδιάφορα».