Μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια εμφανίζονται αποφασισμένες να φτάσουν οι κορυφαίες επαγγελματικές οργανώσεις της χώρας για τον αποκλεισμό τους εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας από τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων προς όφελος των αποφοίτων κολλεγίων.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», εκπρόσωποι του Τεχνικού, του Οικονομικού, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου καθώς και Επαγγελματικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων και άλλων διπλωματούχων σε ειδικότητες κυρίως 5ετών σπουδών έχουν ήδη προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο δημοσίευμα, στελέχη τόσο του Τεχνικού όσο και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας , τα οποία έχουν διαχρονικά προνομιακές σχέσεις με την ΝΔ, εκφράζουν ανοιχτά την οργή τους για την πρωτοβουλία της Νίκης Κεραμέως  αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση. Εκφράζουν δε την εκτίμηση ότι τους «πούλησε» για χάρη των κολλεγίων.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Νίκης Κεραμέως περί μεγάλης καθυστέρησης στην εξέταση των αιτήσεων, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Νίκος Ανδρεαδάκης, μιλώντας την «Εφημερίδα των Συντακτών« σημείωσε χαρακτηριστικά:  «Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν μόλις 10 αιτήσεις! Δεν υπάρχει καθυστέρηση στη διαδικασία. Οπως δεν υπάρχουν και πολλές αιτήσεις!»

Ads

Συνεχίζοντας θέτει ένα επιπλέον ερώτημα αναφέροντας: «Ακόμα κι αν υπήρχε καθυστέρηση, δεν θα έπρεπε το υπουργείο Παιδείας να απευθυνθεί στο Επιμελητήριο και να ζητήσει ενημέρωση; Προς τι ο αιφνιδιασμός;»

Από τη μεριά της,  η ίδια η υπουργός Παιδείας μιλώντας για το ζήτημα σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ υποστήριξε: «Δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι υπάρχουν αυτοί οι απόφοιτοι. Από τη στιγμή που επιτρέπεται η λειτουργία αυτών των Ιδρυμάτων δεν μπορούμε ν’ αγνοούμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι τίτλοι».