Σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής από το ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε από το σπίτι στον Βύρωνα, το οποίο είχαν νοικιάσει τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν, σε Βύρωνα και Ταύρο, και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ads

Από το περιεχόμενο της προκήρυξης προκύπτει, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, της οποίας το όνομα δεν προσδιορίζεται, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μία σειρά εκρήξεων, που θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα, στις 17/01/2011.

Παράλληλα, στην προκήρυξη προαναγγέλλεται η συμμετοχή της εν λόγω οργάνωσης σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων, ενώ γίνονται και εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες αιτιολογούν τις επιθέσεις τους.

Ακόμη, στην προκήρυξη περιλαμβάνονται σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ads

Εκτός από το σχέδιο της 6σέλιδης προκήρυξης βρέθηκαν συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις, διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε πως το Καλάζνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες, ενώ οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζονται.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, των οποίων τα στοιχεία έδωσε χτες στη δημοσιότητα η αστυνομία, οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ε’ ανακριτικού τμήματος Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε επίθεση με εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ αρνήθηκαν να απολογηθούν και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

Χτες, συνελήφθη ένα ακόμα άτομο, μία 27χρονη γερμανίδα, η οποία αρνείται τις κατηγορίες και επισημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Τη Δευτέρα, και οι 5 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος τους, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.