Σε πέντε προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 24/8 οι αρχές.

Ads

Οι δύο έγιναν αρχικά στον Αυλώνα και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι και μία στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται 45χρονος ύποπτος, κάτοικος Αυλώνα, για τους εμπρησμούς που ξέσπασαν σήμερα στον Αυλώνα. Εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιώργο Γεραφέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στον Άγιο Γεώργιο στον Αυλώνα, επάνω στον ένα προσαχθέντα βρέθηκαν, βαμβάκι, σπινθηριστής, κιάλια και φαίνεται να παρατηρούσε την περιοχή. Ενδέχεται εντός της ημέρας να συλληφθεί.

Ads

Στους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στο Μενίδι, βρέθηκαν στην κατοχή τους αναπτήρες αλλά και ένα μπιτονάκι με εύφλεκτη ύλη. Μετά την κατάθεσή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τον άνδρα στη Χαλκίδα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 48χρονο, τον οποίο φαίνεται να έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας να κινείται κοντά στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο παρελθόν ο 48χρονος είχε καταθέσει ξανά ως ύποπτος για φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, και τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μέχρι και χθες έχουν γίνει 140 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις. 117 για αμέλεια και 23 για πρόθεση.