Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις άνδρες που είχαν συλληφθεί σήμερα ως ύποπτοι για εμπρησμό.

Ads

Στην κατοχή τους βρέθηκαν αναπτήρες αλλά και ένα μπιτονάκι με εύφλεκτη ύλη.

Οι αρχές νωρίτερα προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό. Οι δύο έγιναν στον Αυλώνα και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι.

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από τον 45χρονο, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό.

Ads

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται 45χρονος ύποπτος, κάτοικος Αυλώνα, για τους εμπρησμούς που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή. Εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Γιώργο Γεραφέντη, υπάρχουν φωτογραφίες που φαίνονται διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς την ίδια ώρα στην περιοχή του Αυλώνα. Πολλές είναι μάλιστα οι μαρτυρίες ανθρώπων που «φωτογραφίζουν» τον 45χρονο ως υπεύθυνο για τις εστίες, αφού κινούταν στα σημεία που ξέσπασαν φωτιές. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται πως βρισκόταν στην περιοχή.

Επίσης, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ακόμη άνδρα στη Χαλκίδα. Πρόκειται για έναν 48χρονο, τον οποίο φαίνεται να έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας να κινείται κοντά στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο παρελθόν ο 48χρονος είχε καταθέσει ξανά ως ύποπτος για φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.