Σε 27 προσαγωγές, και επτά συλλήψεις, μελών της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά προχώρησε το πρωί η αστυνομία στον Μελιγαλά.  H συγκέντρωση της ΧΑ έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τους ομιλητές να επιδίδονται σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα. 

Ads

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των μελών της ΧΑ, κάτι που απαγορεύεται, ενώ πούλμαν που μετέφερε χρυσαυγίτες δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικού της τροχαίας.

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη που συνόδευαν το βουλευτή της ΧΑ Πολύβιο Ζησιμόπουλο, ενώ οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν συνόδευαν τον άλλο βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος διαμαρτυρόμενος για τις προσαγωγές ανέφερε: «Κούνια που σε κούναγε Σαμαρά. Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ»

Το «παρών» έδωσαν, εκτός του Μπαρμπαρούση και του Ζησιμόπουλου, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός και ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος.

Ads

Στη συγκέντρωση οι ομιλήτές επιδόθηκαν σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα. Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, ο κεντρικός ομιλητής, ταξίαρχος ε.α. της Χωροφυλακής Νικόλαος Κουτρουμπής, δικαιολόγησε την ίδρυση ταγμάτων Ασφαλείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, είχαν ως στόχο να «επιβάλουν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα».