Δύο Αφγανοί προσήχθησαν από την αστυνομία ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στη γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου. Ένα τρίτο άτομο, πακιστανικής καταγωγής, αναζητείται.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «Έχουν προσαχθεί δύο δράστες οι οποίοι εξετάζονται και διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου».

Πρόκειται για δύο Αφγανούς, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες και δήλωσαν πως ο τρίτος συνεργός τους είναι πακιστανικής καταγωγής. Κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, ήταν η ληστεία. Οι δράστες έκλεψαν από το θύμα μια βιντεοκάμερα, την οποία πούλησαν στη συνέχεια έναντι 120 ευρώ στο Μοναστηράκι.

Οι δύο Αφγανοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε χθες από την αστυνομία σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Μενάνδρου, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι κρύβονταν μαζί με άλλους αλλοδαπούς.

Ads

Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος είχε συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2010 για διακίνηση χασίς, προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος στις 5 Απριλίου 2011. Και οι δύο παρέμεναν στην Ελλάδα έχοντας υποβάλλει αιτήματα για παροχή ασύλου.

Οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα την Παρασκευή.

Η δολοφονία του 44χρονου προκάλεσε πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, με αποτέλεσμα δεκάδες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία ακόμη και με μαχαιριές. Μάλιστα, ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές δολοφονήθηκε την επόμενη ημέρα στον Άγιο Παντελεήμονα.