Το 53.3% των πολιτών θεωρεί ότι το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκευή +13».

Ads

Παρόλο που το 53.5% των συμμετεχόντων διακρίνει κάποια απόσταση της πραγματικότητας από τις προεκλογικές εξαγγελίες, σε ποσοστό 51.1% θεωρεί ότι τα πρώτα βήματα στην οικονομική πολιτική είναι θετικά, αν και το 77,8% αντιλαμβάνεται ότι θα πληγεί το εισόδημά τους. Το 18.9% εμφανίζεται πολύ πρόθυμο να προβεί σε θυσίες ενώ ένα 37.7% δηλώνει αρκετά πρόθυμο.

Οι δυο δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζεται να είναι οι κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Οικονομικών και Εργασίας αντίστοιχα. Σε χαμηλές δημοτικότητες κινούνται ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης (προφανώς λόγω προβλήματος αναγνωρισιμότητας), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Υπέρ του νομοσχεδίου που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης να χορηγείται ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα τάσσεται η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (74%), όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την πιθανότητα να αναγνωρισθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες, όπου το 62% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, ενώ σύμφωνη γνώμη έχει το 37%.

Ads