Διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του Νίκου Μίχου μεταξύ των ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και του εισαγγελέα προέκυψε μετά την απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Μέχρι να αποφανθεί το συμβούλιο εφετών ο Νίκος Μίχος αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό.

Ads

 
Ο βουλευτής απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
 
Ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται αν και παραδέχθηκε πως κατείχε το όπλο παράνομα λέγοντας ότι το είχε για την προστασία του όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μίχος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για τη νέα κατηγορία είχαν την άποψη ότι ο βουλευτής πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ ο εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.
 
Τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε ο Νίκος Μίχος θα πρέπει να βρίσκεται φρουρούμενος σε κατ’ οίκον περιορισμό.
 
Αύριο απολογείται ο Κασιδιάρης
 
Ενώπιον των ανακριτριών θα βρεθεί αύριο εκ νέου εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.