Tέλος χρόνου και μάλλον εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά δείχνουν οι σημερινές εξελίξεις στην Βουλή – εξελίξεις, που κατά τον μεν ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν «οριστική ταφόπλακα» στις κατηγορίες που έχει απαγγείλει η πλειοψηφία, κατά την δε ΝΔ τεκμηριώνουν πλήρως το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Προκαλεί αίσθηση, πάντως, το γεγονός ότι η πλειοψηφία αποφάσισε να μη προχωρήσει στη κλήση νέων μαρτύρων αλλά να ολοκληρώσει τις εργασίες της με την κατάθεση του εγκαλούμενου πρώην υπουργού. Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς μάλιστα, ενημέρωσε την Προανακριτική ότι δεν θα παραστεί αυτοπροσώπως αλλά θα αποστείλει υπόμνημα, όπως από τον νόμο δικαιούται.

Την πρόταση να μην κληθεί άλλος μάρτυρας και να κλείσει τις εργασίες της η Προανακριτική με την κατάθεση Παππά έκανε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ και καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ την πρόταση του Θ. Πλεύρη υπερψήφισε και το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο πηγές του κόμματος διέψευσαν τις κυβερνητικές διαρροές, τονίζοντας πως ήταν απόφαση αποκλειστικά της πλειοψηφίας να κλείσει άρον – άρον η Προανακριτική. «Σήμερα, με ευθύνη της πλειοψηφίας -σε συνεννόηση άραγε και με τον ΣΥΡΙΖΑ; – φαίνεται πως η Προανακριτική Επιτροπή σπεύδει να ολοκληρώσει άρον-άρον τις εργασίες της. Αιφνιδιαστικά, αποφασίζεται να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων […]» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του ΚΙΝΑΛ και σημείωσαν: «Το Κίνημα Αλλαγής αντιδρά και δεν συμπράττει σε αυτές τις εξελίξεις. Ζητεί να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος».