Μαζικη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολή στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου πραγματοποίησαν φοιτητές το απόγευμα της Δευτέρας, στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε, υπό τον στενό κλοιό των ΜΑΤ, στη Βουλή λίγο πριν τις 21:00.Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως επίσης και ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

 

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Χαρακτηριστικό είναι και το σύνθημα του πανό της κατάληψης του Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού, που έγραφε: «Δεν θα τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, όλοι στον δρόμο όλοι στον αγώνα».

Ads

 

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, όπου επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στις κατειλημμένες σχολές τους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η απόφαση για την επέμβαση εντός του πανεπιστημίου ελήφθη μετά την κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου, με την αστυνομία να κάνει και 7 προσαγωγές φοιτητών εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.