Σε μεγαλύτερη διασπορά λόγω των επεισοδίων που θα ξεσπούσαν θα οδηγούσε μια παρέμβαση της αστυνομίας στις πλατείες όπου διοργανώνονται κορονοπάρτι, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ads

Με αφορμή τις μαζικές συναθροίσεις μετά μουσικής το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη, το Περιστέρι και σε άλλες πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση και ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, και σε άλλες πλατείες, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις των πολιτών. Ωστόσο υπογράμμισε πως η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Η κυβέρνηση πάντως διαρρέει πως θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων, όπου πραγματοποιούνται συναθροίσεις. Ειδικότερα, θα ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων εικόνων, με αποκλεισμούς πλατειών από νωρίς το απόγευμα, σε μέρη που υπάρχει ενημέρωση για συνάθροιση κόσμου.

Ads

Παράλληλα, από την κυβέρνηση αναφέρουν πως σε αυτά τα πάρτι στις πλατείες δεν συγκεντρώνονται μόνο άτομα νεαρής ηλικίας για να διασκεδάσουν αλλά και άτομα τα οποία θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και γι’ αυτό το λόγο βάζουν κάδους στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση των αστυνομικών.