Προκλητικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχετικά με χρήση του πρωθυπουργικού σκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για προεκλογική εκστρατεία στην Κεφαλονιά.

Ads

Με αφορμή τη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου για τη χρήση του κρατικού αεροσκάφους, ο κ. Σκέρτσος ρωτήθηκε σχετικά, για να απαντήσει τα εξής:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και μέχρι και την επόμενη της 21ης Μαΐου μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων της χώρας», ενώ πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει «αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφους για το ταξίδι του στην Κεφαλονιά».

Υπενθυμίζεται πως το αεροπλάνο προσγειώθηκε, σύμφωνα με το inkefalonia.gr, στο αεροδρόμιο του νησιού «Άννα Πολλάτου» λίγο μετά τις 10:00πμ. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το τοπικό site φαίνεται πως στις μετακινήσεις του ήταν μαζί του οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, Παναγής Καππάτος, Ναπολέων Μαραβέγιας, Σμαράγδα Σαρδελή, καθώς και στελέχη της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και για τη φωτογραφία που διακινήθηκε από τους επικοινωνιολόγους του κ. Μητσοτάκη μέσα από το αεροσκάφος.

Ads

image

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες», είχε σχολιάσει αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο, απάντησε με τη σειρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Η δήλωσή της: 

«Ενώ οι φωτογραφίες του κρατικού αεροσκάφους από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, ο κ. Σκέρτσος είπε πως δήθεν δεν γνωρίζει αν ισχύει.

Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος; Βέβαια στη συνέχεια είπε με κυνισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Σαν να του ανήκει η χώρα!

Ευτυχώς από τις 22 Μαΐου και μετά δε θα μπορεί πια να κάνει ότι θέλει».