Να εξαιρεθεί η Δ’ ανακρίτρια Πειραιά, Χρυσούλα Γκοτόβου, στην υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα τον Οκτώβριο του 2021, ζήτησε η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, που είχε σκοτωθεί από πυρά αστυνομικών. 

Ads

Στην κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης, η οικογένεια κάνει λόγο για ενδείξεις μεροληψίας της ανακρίτριας, καθώς στο παρελθόν η κα Γκοτόβου είχε επαγγελματική συνεργασία με τον συνήγορο των κατηγορουμένων αστυνομικών, Αλέξη Κούγια. Σημειώνεται ότι η ίδια είχε καταθέσει αρχικά αίτηση αποχής για λόγους ευπρέπειας, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Πειραιά.

Αναλυτικότερα, η οικογένεια του Ν. Σαμπάνη υποστηρίζει ότι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση δεν προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των δραστών, σπεύδοντας αδικαιολόγητα να τελειώσει την ανάκριση.

Στην αίτησή τους, οι γονείς του Ν. Σαμπάνη κάνουν λόγο για ενδείξεις μεροληψίας της ανακρίτριας, όπως:

Ads
  • η καταστροφή του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί Ρομά (οι δύο ανήλικοι) το οποίο, αντί να κατασχεθεί, αποδόθηκε από την ΕΛΑΣ στον ιδιοκτήτη του και έγινε σκραπ, αλλά και η παράλειψη οποιασδήποτε διερεύνησης από πλευράς της ανακρίτριας,
  • η εξαφάνιση πειστηρίων βολίδων,
  • η μη κλήση των κατηγορούμενων για συμπληρωματική απολογία, καθώς η βαλλιστική εξέταση κατέρριψε τους ισχυρισμούς περί πυροβολισμών στα λάστιχα ,
  • η μη απόδοση στους επτά αστυνομικούς της κατηγορίας απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ανήλικου οδηγού,
  • η αποσιώπηση των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο Νίκος Σαμπάνης καθόταν στη θέση του συνοδηγού, καθώς και άλλες ανακριτικές παραλείψεις.
  • Τέλος σημειώνεται ότι το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας αναμένεται να κριθεί εντός των επομένων ημερών.