Τα ονόματα των 7 νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανάμεσά τους και αυτό για την περιοχή του Αιγαίου στην οποία τοποθετείται ο Χρήστος Ροϊλός. Πρόκειται για ένα πρόσωπο γνώριμο στη ΝΔ, καθώς ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών και η μετέπειτα πορεία του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη γαλάζια παράταξη.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σεισμολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Μετά την πορεία του στη ΔΑΠ, την περίοδο 1991-1994 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1995 ήταν υποψήφιος πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, στο 3ο Συνέδριό της. Στη συνέχεια ίδρυσε το φιλελεύθερο forum νεολαίας «Πρόβα Πολιτικής» και το 1997 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του Δ. Αβραμόπουλου στις Δημοτικές Εκλογές του 1998. Από το 2000 έως το 2005 ήταν σύμβουλος του Δ. Αβραμόπουλου στο Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης» και Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας». Τον Απρίλιο του 2005 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ‘Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάτρα 2006’.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2008 ήταν Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Το Σεπτέμβριο του 2008 άνέλαβε τη θέση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ‘Αττικόν’.

Οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ είναι:

  • Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής
  • Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου
  • Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας
  • Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης
  • Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
  • Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
  • Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης