Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Ήδη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, καθώς επίσης για τις 3, 5 και 10 Ιανουαρίου. Για κινητοποιήσεις όμως προετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ads

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα λεωφορεία:

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα κινηθούν από τις 08:00 έως τις 22:00.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00.

Ads

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου δεν θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 έως τις 16:00.

Μέχρι στιγμής τα σωματεία των εργαζομένων στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων. Ο τρόπος και ο χρόνος των κινητοποιήσεών τους θα καθοριστεί στη συνεδρίαση της συντονιστικής τους επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίηση τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρότι η 48ωρη απεργία τους, που είχε προγραμματιστεί για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, κρίθηκε παράνομη και χαρακτηριστική.

Σήμερα συνεδρίασε το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η αδυναμία λήψης μιας κοινής απόφασης, όμως, οδήγησε το προεδρείο ΟΣΥΠΑ σε παραίτηση. Το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει διευρυμένη η Ομοσπονδία για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τους.