Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ads

Την Τρίτη στις 19 Μαΐου ξεκινούν οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄), ενώ η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ξεκινά την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

Από τη Δευτέρα και κάθε μέρα όλες οι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών στο tvxs.gr

Διαβάστε επίσης:

Από το υπουργείο Παιδείας δηλώνουν πως όλα είναι έτοιμα και ο μηχανισμός, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, είναι σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Ads

Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

image

Το πρόγραμμα