Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, ο 31χρονος οδηγός ταξί, που κατηγορείται ότι πυροβολούσε κατά πολιτών μέσα από το σκουρόχρωμο τζιπ του, στον οποίο ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του. ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ads

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Υπενθυμίζεται ότι, στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκε το όπλο των επιθέσεων, ενώ βρέθηκαν και δύο κάλυκες μέσα στο αυτοκίνητο του. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου δήλωσε πως ο εντολέας του δεν «αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτές τις πράξεις που του αποδίδονται» και πως θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να εξακριβωθεί η ψυχική κατάσταση του 31χρονου.

Ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Μ. Μυλωνάκης, καθώς επί δύο χρόνια ο 31χρονος ήταν θεραπευόμενός του.

Η απολογία

Ο 31χρονος οδηγός ταξί δεν μπόρεσε να εξηγήσει στον ανακριτή τους λόγους της δράσης του, γεγονός που ισχύει και για τους συνηγόρους του, σύμφωνα με τους ίδιους. Κατόπιν τούτο, οι συνήγοροι τους ζήτησαν της διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που ωστόσο ο ανακριτής απέρριψε.

Ads

Ο 31χρονος φέρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή – χωρίς ωστόσο να το γνωρίζει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι γονείς του χορηγούσαν την αγωγή μέσω του φαγητού, όταν όμως εκείνος το κατάλαβε εξοργίστηκε και τη σταμάτησε.

Το χρονικό των επιθέσεων

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ., ο «πιστολέρο» πραγματοποίησε πέντε επιθέσεις με τέσσερις τραυματίες, ενώ στις 26/10 είχε πυροβολήσει στον αέρα, σε περιοχή του Κορυδαλλού με αποτέλεσμα η βολίδα να τρυπήσει τη σκεπή του σπιτιού μιας γυναίκας και να βρεθεί στο εσωτερικό του σπιτιού της.

Η πρώτη αιματηρή επίθεση του 31χρονου, σημειώθηκε στις 20/12, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Λ. Αθηνών, όπου ο δράστης πυροβόλησε έναν 16χρονο και τον τραυμάτισε στον καρπό.

Μία μέρα μετά, στην οδό Ορφέως 152 στο Βοτανικό, ο δράστης πυροβόλησε 45χρονο ποδηλάτη και τον τραυμάτισε στον ώμο, ενώ την ίδια μέρα πυροβόλησε εναντίον ενός 57χρονου, ο οποίος περπατούσε επί της οδού Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο, τραυματίζοντας τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, στο στόχαστρο του μπήκε μια 42χρονη γυναίκα, η οποία περπατούσε επί της οδού Πειραιώς, επίσης στο Μοσχάτο.

Στις 22/12 ο 31χρονος οδηγός ταξί, πυροβόλησε 47χρονη γυναίκα και την τραυμάτισε σοβαράστη, στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Β. Ηπείρου στον Κολωνό.

Η σύλληψη

Ο «πιστολέρο με το μαύρο τζιπ» συνελήφθη σε μπλόκο των αστυνομικών, στην Ομόνοια. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές είχαν εξαπολύσει ένα ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον δράστη. τελικά, ένας γείτονας του δράστη, ο οποίος παρατήρησε ότι τις ώρες των επιθέσεων, το τζιπ του 31χρονου πάντα έλλειπε, οδήγησε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.