Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (πρώην ΤΣΠΕΑΘ και νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) Δημήτρης Καπράνος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την υπόθεση της αγοράς από το ταμείο, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006.

Ads

 
Ο κ. Καπράνος μετά την απολογία του είχε αισθανθεί εντονότατη δυσφορία, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα εξήλθε από τον «Ευαγγελισμό» και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Καπράνος κρίθηκε προφυλακιστέος ομόφωνα από ανακριτή και εισαγγελέα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μετά την απολογία του, η οποία είχε ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης.

Ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας που αφορούν την επίμαχη αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου.
 
Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Γιώργος Λέκκας έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία που κατά το κατηγορητήριο συνδέουν τον πρώην πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ με εμβάσματα ύψους 1,887 εκατομμύρια ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του, αμέσως μετά την αγορά του ομολόγου.

Ads

Όπως φαίνεται να προκύπτει από την άρση τραπεζικού απορρήτου και τη διαβίβαση στο Εφετείο ογκωδέστατου φακέλου με στοιχεία από την Ελβετία, στο όνομα του Δημήτρη Καπράνου εμβάστηκαν λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του ομολόγου ποσά ύψους 1,887 σε λογαριασμούς του στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης.
 
Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος φέρεται να υποστηρίζει πως το επίδικο ποσό προέρχεται από πώληση περιουσιακών του στοιχείων (τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών) και πως επρόκειτο να ηγηθεί εκδοτικού συγκροτήματος.

Υποστηρίζει, επίσης, πως το δομημένο ομόλογο δεν προκάλεσε ζημιά στο Ταμείο και ότι πωλήθηκε σε ποσό λίγο υψηλότερο από αυτό που δαπανήθηκε για την αγορά του.