Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό.

Ads

Στη φυλακή οδηγείται επίσης ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που φέρεται να συνεργαζόταν με τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.

Σημειώνεται ότι η δράση του καθηγητή ήταν γνωστή τόσο στην τοπική κοινωνία και φυσικά ανάμεσα στους φοιτητές, εδώ και πολλά χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής, ο «Φακελάκης» όπως τον αποκαλούσαν, παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε« στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Ads

Σύμφωνα με τη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα. Εκτός όμως από χρήματα, ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται να είχε και άλλες απαιτήσεις. Ετσι, αρκετές φοιτήτριες κόβονταν στο μάθημα του και στην συνέχεια ο ίδιος ζητούσε από εκείνες «εξυπηρετήσεις» σεξουαλικού περιεχομένου.