Στη φυλακή οδηγείται ο Βασίλης Γκουρούσης που κατηγορείται για την παραβίαση των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Ads

Ο 58χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται για κακουργηματικού βαθμού κλοπές μετρητών και κοσμημάτων από θυρίδες τράπεζας του Ψυχικού απολογήθηκε ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή και σύμφωνα με την υπεράσπιση του, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, αμφισβητώντας τα στοιχεία που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 58χρονο αφορούν το κακούργημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Μέσω δήλωσης των συνηγόρων του, Αντώνη Βουλγαράκη και Βασίλη Σερεμέτη, ο 58χρονος γνωστοποίησε ότι με την απολογία του θα τοποθετηθεί η υπόθεση «στην σωστή της βάση» ενώ διαμαρτυρήθηκε για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας.

Ads

Ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει απολογητικό υπόμνημα στον δικαστικό λειτουργό, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσει τους λόγους από τους οποίους, όπως υποστηρίζει, προκύπτει ότι δεν έχει καμία σχέση με την διάρρηξη των επίμαχων τεσσάρων θυρίδων. Σκοπεύει μάλιστα να ορίσει τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να αμφισβητήσει το εύρημα της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του σε μία από τις θυρίδες. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος θα ορίσει ειδικό τεχνικό πραγματογνώμονα-γενετιστή, ο οποίος θα επιχειρήσει να αποδομήσει την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Στο απολογητικό υπόμνημα του 58χρονου επιχειρηματία αναφέρεται ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε είναι μικρό και όχι αμιγώς δικό του. Ο 58χρονος υποστήριξε ότι δεν εναποτέθηκε από εκείνον στο πλαστικό κουτί αλλά ότι το dna βρέθηκε εκεί μέσω μεταφοράς του από τρίτο πρόσωπο (σ.σ. αφήνοντας να εννοηθεί ότι μεταφέρθηκε από κάποιον άλλον κάτοχο θυρίδας).

Στον ανακριτή βρέθηκε και η σύζυγος του 58χρονου γνωστή τηλεπερσόνα-αισθητικός, Τέτα Καμπουρέλη, η οποία θα εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης.