Δεν προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής των Διονύση Λιακόπουλου και του Χρήστου Στεργιόπουλου σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών. Οι δύο οπαδοί της νεοναζιστικής οργάνωσης (στα σπίτια τους βρέθηκε προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής) παραμένουν προφυλακιστέοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Ads

 
Την παραπάνω απόφαση πήρε το Συμβούλιο Εφετών ύστερα από διαφωνία των ανακριτριών και του εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την προφυλάκισή τους ή όχι μετά τις απολογίες που έδωσαν.
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών τάχθηκαν με ψήφους 2 έναντι 1 υπέρ της εισαγγελικής άποψης, και όχι των ανακριτριών, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν από τις απολογίες ενδείξεις συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση.
 
Σημειώνεται πως οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δικάζονται για την εν ψυχρώ ,δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στις 17 Ιανουαρίου 2013, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Ο Σεχζάτ Λουκμάν δέχτηκε από τους δράστες επτά μαχαιριές την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με ένα ποδήλατο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου