Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ο Νίκος Μαζιώτης, η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα και ο Σαράντος Νικητόπουλος οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, με τους δύο πρώτους να αρνούνται να απολογηθούν χαρακτηρίζοντας τη δίωξη τους πολιτική.

Ads

Ο Σαράντος Νικητόπουλος υποστηρίζει ότι γνωρίζει τους κατηγορουμένους και ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Λάμπρο Φούντα ενώ αρνείται κάθε κατηγορία, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, και υποστηρίζει ότι «στοχοποιήθηκε» γιατί μετά το θάνατο του βιολόγου είχε κάνει μια ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όσον αφορά το αποτύπωμά του, που όπως ανέφεραν οι αρχές εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο στο διαμέρισμα του Λάμπρου Φούντα, ο Νικητόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι βρέθηκε πάνω σε ψήφισμα που κυκλοφορούσε σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με μία δίκη.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν οι Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των 6 συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες διώκονται σε κακουργηματικό βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα καθώς και για το κακούργημα της έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης. Επίσης, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ακόμα, τέσσερα νέα εντάλματα αναμένεται να εκδώσει η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που φέρεται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση, καθώς αποτυπώματά τους βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα.

Ads

Με κείμενό της που δημοσιεύει στο athens.indymedia.org, η Λήδα Σοφιανού σχολιάζει τη «διαρροή» του ονόματός της σε σχέση με αποτύπωμα που αναφέρεται ότι βρέθηκε σε βιβλίο στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα, δηλώνοντας ότι «Πρώτον, δεν συνηθίζω στην καθημερινότητά μου να κυκλοφορώ με γάντια! Και, δεύτερον, η μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή με γεμίζει με αισθήματα τιμής και συγκίνησης για αυτόν, και οργής για τους φονιάδες του».

Σε μία άλλη εξέλιξη, τέσσερα επιπλέον άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι τρεις νεαροί και η 52χρονη μητέρα του ενός θα οδηγηθούν επίσης την Πέμπτη στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας και η εμπλοκή τους στην Οργάνωση αποδίδεται με βάση στοιχεία, που έχουν προκύψει από παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη στη Μήλο, ενώ η μητέρα του και οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν το μεσημέρι στην Καλλιθέα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κατοχή του συλληφθέντα στη Μήλο βρέθηκαν «γουρούνες» (αυτοσχέδιες κροτίδες) ενώ ίδιοι μηχανισμοί κατασχέθηκαν στο εργαστήριο της μητέρας του στην οδό Σόλωνος 94, στην Καλλιθέα. Ο ίδιος φέρεται να τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε να κρύψει τις «γουρούνες».

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Πρακτορείο, πυρίτιδα ανάλογη με αυτήν που εντοπίστηκε με τις κροτίδες είχε χρησιμοποιηθεί πέρυσι έξω από το σπίτι της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια, όπως και στην επίθεση κατά του Μίμη Ανδρουλάκη, αλλά και στον μηχανισμό που είχε εντοπιστεί στο Πεδίον του Αρεως λίγο πριν την προεκλογική ομιλία του Κ.Καραμανλή, τον Οκτώβριο του 2009.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συλλήψεις και το ρόλο των ΜΜΕ
Εξαρθρώθηκε πράγματι ο Επαναστατικός Αγώνας; του Σ. Κούλογλου
Αρνήθηκαν να απολογηθούν οι Μαζιώτης και Ρούπα