Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, η 25χρονη Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, η μητέρα της 4χρονης Άννυ που δολοφονήθηκε άγρια από τον πατέρα της λίγο πριν το Πάσχα, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπορίσοβα κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, ενώ κατά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι ο πατέρας δεν είχε ποτέ χτυπήσει την Άννυ.

Παράλληλα, επιχείρησε να δείξει ότι η απάνθρωπη συμπεριφορά του παιδοκτόνου ήταν πρωτοφανής και πως εκείνη δεν μπορούσε ποτέ να την φανταστεί.

«Το παιδί ήρθε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, με τη συμφωνία πως θα μείνει με την μητέρα του πατέρα της, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν».

Ads

«Όταν ζητούσα να μιλήσώ στην Αννυ, μετα την δολοφονία του παιδιού, ο Σάββας με ενημέρωνε πως είναι καλά και μένει με την μητέρα του. Δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά η 25χρονη.

«Στις 13 ή 14 Απριλίου, λίγο πριν γυρίσει στην Ελλάδα, άκουσε τον πατέρα του παιδιού της αναστατωμένο, να της λέει πως κάτι κακό του είχε συμβεί και να της ζητά να γυρίσει πίσω. Δεν του έδωσα σημασία γιατί έλεγε ασυναρτησίες και τις απέδωσα στα ναρκωτικά. Όταν γύρισα στην Ελλάδα και διαπίστωσα ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί, ο Σάββας μου είπε ότι το παιδί το έσκασε από το σπίτι και πως πριν πούμε τίποτα σε κανέναν έπρεπε να πάμε εμείς οι ίδιοι στη Βουλγαρία να το πούμε στους γονείς μου», πρόσθεσε.

Το ταξίδι στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε, όμως η Μπορίσοβα δεν είδε ποτέ τους γονείς της, καθώς, όπως αναφέρει στο υπόμνημα, έμεινε στο ξενοδοχείο και ανέλαβε τα πάντα ο Σάββας.

«Όπως κατάλαβα εκ των υστέρων, το ταξίδι στη Βουλγαρία έγινε για να εξασφαλιστεί η σιωπή του Νίκι, του άντρα που οδήγησε στη λύση του μυστηρίου και στον οποίο ο Σάββας είχε εκμυστηρευτεί το έγκλημά του. Όταν γυρίσαμε στην Αθήνα, μου είπε να επινοήσω την ιστορία με την Σίλβια για να μην στραφούν οι αρχές σε αυτόν που είχε ‘μπλεξίματα’, αναφέρει στη συνέχεια για να εξηγήσει τις συνεχείς αντιφάσεις στις καταθέσεις των δυο τους σε όλη την διάρκεια της υπόθεσης».

Η ίδια ισχυρίστηκε αρκετές φορές ότι ο σύντροφός της ουδέποτε είχε κακοποιήσει το 4χρονο κοριτσάκι, «απλώς την μάλωνε».

Ωστόσο, δήλωσε ότι της έκανε εντύπωση η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπιζε ο παιδοκτόνος τις έρευνες της αστυνομίας και στο πρόσωπό του αλλά και στο διαμέρισμά του. «Την ίδια ψυχραιμία επεδείκνυε και κάθε φορά που κάποιος, ακόμα και εγώ, τον κατηγορούσα πως πούλησε το παιδί, κι έτσι δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως είχε κάνει κάτι κακό στην κόρη μου».