Στο ποινικό παρελθόν του 46χρονου, Γιάννη Μακρή, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι του, στην οδό Τροίας, στη Βούλα, στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ads

Οι αναπόφευκτοι συνειρμοί με την πανομοιότυπη απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Πειραιά, μόλις ένα 24ωρο πριν το χτύπημα στην Βούλα, είναι πολύ νωρίς να τεκμηριωθούν, αν και σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να είναι ισχυροί. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στο σπίτι του 46χρονου δολοφονηθέντα και πιθανώς να έχουν καταγράψει κινήσεις του δράστη ή των δραστών. Σχετικά με τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή εκτέλεσης, οι έρευνες  εστιάζουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα οποία ενδέχεται να είχε διαφορές ο Μακρής.

Ο Ελληνο-αυστραλός επιχειρηματίας, σύζυγος του μοντέλου, Βικτώριας Καρύδα, με την οποία έχουν δύο παιδιά, φέρεται εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, στην Αυστραλία, ακόμη και σε απόπειρες δολοφονίας, ενώ είχε γίνει διάσημος στους κοσμικούς κύκλους για τα «θερμά» επεισόδια και τους καβγάδες του, από την Αυστραλία μέχρι τη Μύκονο. Επεισόδια τα οποία κατά καιρούς έχουν δει και το φως της δημοσιότητας. Ετσι, το 2010 η Daily Telegraph δημοσίευσε ρεπορτάζ για τον άγριο καβγά του θύματος – γνωστού στους κύκλους του και με το παρατσούκλι «Αυστραλός» –  το club Paradise στη Μύκονο, όπου ήρθε στα χέρια με έναν Λιβανέζο, πρώην συνέταιρό του.

Αντίστοιχη δημοσιότητα είχαν όμως και μη βίαιες στιγμές της ζωής του, όπως ο πολυτελής γάμος του στη Μύκονο με την Ελληνο-ουκρανή, η οποία είχε διακριθεί στο παρελθόν σε διαγωνισμούς ομορφιάς, ενώ φέτος συμμετείχε σε τηλεοπτικό σόου με θέμα τη μόδα. Εσχάτως, το θύμα δραστηριοποιούνταν στις επιχειρήσεις παροχής ασφαλείας και καθαριότητας.

Ads

Ο Σπηλιωτόπουλος… 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε μια από αυτές τις εταιρείες συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ειδικότερα ο «γαλάζιος» πρώην πολιτικός εμφανίζεται να έχει καταθέσει αρχικό κεφάλαιο ύψους 40.000 ευρώ κατά τη σύσταση της εταιρίας «My services Supporting Solutions Ανώνυμη Εταιρία Προσωρινής Απασχόλησης» τον Οκτώβριο του 2015. Πάντως ο κ. Σπηλιωτόπουλος με ανακοίνωσή του επισήμανε πως στην εταιρεία έμεινε για ελάχιστο διάστημα και δεν γνώριζε παρά μόνο τον βασικό μέτοχο και όχι τον Γ. Μακρή. Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας.

Η εκτέλεση

Το θύμα μόλις είχε βγει από το σπίτι του, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα της Βούλας. Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του δέχθηκε τουλάχιστον 4 σφαίρες από πυροβόλο όπλο, στο στήθος και την πλάτη, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο 46χρονος προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό του μόλις δέχθηκε τις πρώτες σφαίρες, ενώ οι δράστες τον πυροβόλησαν ξανά.

Ο Λιβανέζος

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, το θύμα ήταν συνεταίρος σε κλάμπ στην Oxford Street μαζί με την διαβόητη οικογένεια του υποκόσμου, τους Ιμπραχίμ. Οι δρόμοι των δύο οικογενειών χώρισαν το 2007 μετά τη χρεωκοπία του κλαμπ. Δυο χρόνια αργότερα, ο 46χρονος κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ. Ο Φάντι Ιμπραχίμ πυροβολήθηκε με 15 σφαίρες εκ των οποίων 5 σφαίρες βρήκαν το θύμα. Αργότερα, ο Φάντι και ο Μάικλ Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον 46χρονο ελληνοαυστραλό για να πάρουν εκδίκηση αλλά αθωώθηκαν. Σύμφωνα με την Daily Telegraph της Αυστραλίας, το 2010 ξέσπασε καυγάς στην Μύκονο όταν ο 46χρονος και μέλη της οικογένειας Ιμπραχίμ βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια.

Σύμφωνα με το news.com.au, το 2011 ο πατέρας του 46χρονου είχε κατηγορηθεί για κατοχή λαδιού αμφεταμίνης από το οποίο θα παρασκεύαζαν το ναρκωτικό ICE και η αξία της ποσότητας θα έφτανε τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όταν ο άλλος του γιος, παραδέχθηκε ότι είχε παραπλανήσει τον πατέρα του για να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Ο πατέρας, Έλληνας εξ Αιγύπτου, ήταν πρώην επαγγελματίας τραγουδιστής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο σημείο, όταν έμαθε για την εκτέλεση του γιου του.