Σε «έργα ανάπλασης» επιδίδονται οι δήμαρχοι, λίγες μόλις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μπουλντόζες, φορτηγά και εκσκαφείς έχουν κατακλύσει τις γειτονιές, ανακαινίζοντας κεντρικές πλατείες και σιντριβάνια, ανακατασκευάζοντας πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώνοντας δρόμους.

Ads

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», η πλατεία του Αγ. Θωμά, απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο, έχει μετατραπεί εργοτάξιο, καθώς εργάτες ξηλώνουν τις παλιές και στρώνουν νέες πλάκες. Επίσης, στον Δήμο Αθηναίων, ο Ν. Κακλαμάνης διάλεξε την προεκλογική περίοδο για να κατεδαφίσει το παλιό κτίριο στην οδό Ξάνθου, το οποίο ανήκει στο ΝΑΤ, ώστε να αποδοθεί ως χώρος πρασίνου.

Η ίδια εικόνα και στον δήμο Ζωγράφου. Από τη Δαμασίππου μέχρι τη Σεβαστείας κι από την Αυξεντίου μέχρι την Παπάγου, πραγματοποιούνται «Εργα για όλους!», όπως αναφέρει η διαφημιστική ταμπέλα του δήμου. Οι δημότες και κυρίως οι επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία, με τους τελευταίους να τονίζουν ότι η πόλη τους έχει μετατραπεί σε ανοικτό εργοτάξιο και ο τζίρος τους έχει πέσει κατακόρυφα.

Στον Δήμο του Βύρωνα γίνονται ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση αντιολισθητικών πλακιδίων. Στην Ηλιούπολη, στην πλατεία Ανεξαρτησίας ξηλώνονται πλάκες, παγκάκια και φωτιστικοί στύλοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν τη γλίτωσαν ούτε και ορισμένα δέντρα που βρέθηκαν στο πέρασμα των εκσκαφέων.

Ads

Ασφαλτοστρώσεις γίνονται και σε κεντρικές λεωφόρους, ακόμα και τις πρωινές ώρες δημιουργώντας κυκλοφοριακό κοµφούζιο. Πρόσφατα, η οδός Πατησίων ήταν φρακαρισμένη, το πρωί σε ώρα αιχμής, από τα Άνω Πατήσια έως τη συμβολή της µε τη Γαλατσίου, εξαιτίας εργασιών των συνεργείων του δήµου Αθηναίων, που έριχναν άσφαλτο σε λακκούβες στη μέση της λεωφόρου.

Φωτογραφία: Ελευθεροτυπία