Αν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», κατατεθεί με τη σημερινή του μορφή στη Βουλή, οι ναυτικοί θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, μετά το τέλος εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Ads

Σε ερώτηση για το πώς θα γίνουν οι κινητοποιήσεις των ναυτικών από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πολιτική επιστράτευσή τους, ο Γ.Χαλάς επισήμανε, ότι και στο παρελθόν οι ναυτικοί επιστρατεύθηκαν, αλλά το συνδικαλιστικό τους κίνημα, αμφισβήτησε το μέτρο αυτό στην πράξη.
 
Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, στην ομιλία του, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του προκάλεσαν δυσανάλογα μεγάλη αναστάτωση σε σχέση με την αναγκαιότητά τους και το πραγματικό τους περιεχόμενο.
 
Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με την ολοκλήρωση των υπογραφών από όλους τους υπουργούς.