Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποίησαν κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, οι οποίοι μοίρασαν γάλα και άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα στους διερχόμενους πολίτες. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις τιμές αλλά και «την ασυδοσία στο χώρο της αγοράς των ζωοτροφών».

Ads

«Η ελληνική γεωργία και η κτηνοτροφία απαξιώνονται και οι μικρομεσαίοι του κλάδου οδηγούνται σε εξαφάνιση, ενώ οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και τα διατροφικά σκάνδαλα, ενισχύουν την αισχροκέρδεια των εμπόρων», τόνισε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Ροδόπης, Μαργαρίτης Θεολόγου.

Οι κτηνοτρόφοι Ροδόπης συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, στον οποίο έδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι κτηνοτρόφοι μεταξύ άλλων ζητούν τη μείωση της διαφοράς στη τιμή μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, με ελέγχους στην αγορά, με διασφάλιση των τιμών στο 1,30 ευρώ το κιλό για το πρόβειο, 0,90 το κιλό για το κατσικίσιο και 0,60 το κιλό για το αγελαδινό γάλα. Ακόμη ζητούν την άμεση ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, καθώς και άτοκα δάνεια στους κτηνοτρόφους.

Ads

«Η σημερινή κινητοποίηση είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις τους στις αρχές Μαρτίου», κατέληξε ο Μαργαρίτης Θεολόγου.