Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία, εφιστά την προσοχή στους Αμερικανούς που διαμένουν στην Ελλάδα ενόψει της περιόδου των εορτών, με αφορμή τα γεγονότα σε Λονδίνο και Χάγη.

Ads

Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανήρτησε στην ιστοσελίδα της προειδοποίηση ασφαλείας για την περίοδο των εορτών. Όπως επισημαίνεται: «τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα», ενώ καλούνται οι πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

«Ελλάδα – Σε όλη τη χώρα

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.
Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.

Ads

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Πάιατ: Πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο, πολύ ασγαλής χώρα η Ελλάδα

Από τη μεριά του ο Αμερικάνος πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για πάγιες συστάσεις για την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει εσφαλμένες τις σχετικές αναφορές του Τύπου και τονίζει ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας «1», ήτοι στην πιο ασφαλή σχετική κατηγοριοποίηση του State Department.