Πλήρης αποκάλυψη της νεοδημοκρατικής υποκρισίας: ενώ η μονταζιέρα του Μαξίμου κατηγορεί εδώ και 2 μέρες τον Στέλιο Κούλογλου για πράγματα που δεν είπε, έχει αποφύγει να αντιδράσει για τις επίσημες, τελευταίες δηλώσεις του Joseph Daul, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η ΝΔ. Σε θερμό μήνυμα του προς το κυβερνών κόμμα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας για τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα, ο Daul κάνει λόγο επανειλημμένως για Μακεδόνες.

Ads

 
H ομιλία Daul είναι σε γνώση της κυβέρνησης μετά από επείγον τηλεγράφημα που έλαβε από το Γραφείο Τύπου του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια στις 21 Απριλίου και το οποίο έφερε στο φως η εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη.
 
image

Το σχετικό έγγραφο
 
Παρ’ ότι έχουν περάσει σχεδόν 10 μέρες από τότε,η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει αντιδράσει, αλλά προσπαθεί να αποσιωπήσει την υπόθεση. Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, δήλωσε άγνοια για τις δηλώσεις του κ. Daul ενώ πρόσθεσε ότι δεν ενημερώθηκε από καμία αρμόδια κυβερνητική πηγή. 

Σημειώνεται ότι την γειτονική χώρα έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία μια σειρά από χώρες με κυβερνώντα κόμματα που πρόσκεινται στην ΝΔ, ενώ το ίδιο όνομα χρησιμοποιεί και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ στις επίσημες δηλώσεις της.
 
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), η καγκελάριος της Γερμανίας είχε δηλώσει μεταξύ των άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργασθεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία -Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, και η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα». Ούτε η ΝΔ ούτε ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασαν στις δηλώσεις της.
 

Διαβάστε σχετικά με τις πρωτοβουλίες Μέρκελ για το Μακεδονικό: Η Μέρκελ αναλαμβάνει και το Μακεδονικό

Ads