Τον ηλικιωμένο πατέρα του πήγε ως μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει την αναστολή της ποινής του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, εκ των καταδικασμένων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

Ads

Ο ηλικιωμένος άνδρας, ήρθε υποβασταζόμενος από τον πρώην βουλευτή καθώς έχει προβλήματα όρασης.

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8,9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κάνα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το το χωριό στην Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας. 

Μετά την κατάθεσή του αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

Ads