Την ανησυχία των ξενοδόχων για την τουριστική σεζόν εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μύκονο, όπου πλέον απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τη 1.00 το βράδυ και η μουσική στα μαγαζιά όλο το 24ωρο. 

Ads

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Ads

Νωρίτερα, έντονες αντιδράσεις σημειώθηκαν από επαγγελματίες του νησιού, αλλά και από τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση «άδικη και άστοχη».