Την απόφαση των Jumbo να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκαταστήματά τους σε Πρέβεζα και Κατερίνη υπερασπίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του Ομίλου,  Απόστολος Βακάκης. Άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας να επεκταθεί σε τουριστικές περιοχές όπου παρέχεται η δυνατότητα, βάσει νόμων, υπουργικών αποφάσεων κ.ά.

Ads

Όπως ισχυρίστηκε ο Απόστολος Βακάκης η Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων της αλυσίδας Jumbo απάντησε σε μια ανάγκη της κοινωνίας και των καταναλωτών. Και συμπλήρωσε «εάν η κοινωνία επιλέξει εις το όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργήσει τις Κυριακές, εμείς θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα και όχι ευχάριστα».

«Σε αυτό το κομμάτι είμαι κατηγορηματικός. Αν έχουμε την πολυτέλεια να μη δουλεύουμε τις Κυριακές δεν πρέπει να δουλεύουμε και τις Τετάρτες» ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Jumbo και μιλώντας συγκεκριμένα για Πρέβεζα και Κατερίνη υποστήριξε ότι «πρόκειται για τουριστικές ζώνες, στις οποίες όλοι δουλεύουν τις Κυριακές. Συνεπώς πρέπει να δουλεύουμε κι εμείς. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια έπαρση και να μη δουλεύουμε».

Έκανε αναφορά στην υπόθεση της κυριακάτικης λειτουργίας του εκπτωτικού χωριού Mc Arthur Glen και είπε ότι «αν δουλεύει τις Κυριακές, θα δουλεύουμε κι εμείς», ενώ αναφερόμενος στα Χανιά, ανέφερε ότι «έχει εγκριθεί η λειτουργία τις Κυριακές, αλλά μόνο στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Πρέπει να υπάρξει ισοπολιτεία: Ή όλοι ή κανένας».

Ads

Άφησε μάλιστα αιχμές κατά του Σκλαβενίτη για την επιλογή της εν λόγω επιχείρησης να μην ανοίγει τα καταστήματα της τις Κυριακές, υποστηρίζοντας ότι η εκτίμηση του είναι ότι μπορεί να είναι μία επιχειρηματική αρχή η οποία στην πορεία να εξελίχθηκε σε marketing.

«Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό ας συνεχίσει να το κάνει», είπε χαρακτηριστικά.