Την πρόταση της ΟΛΜΕ για άνοιγμα των σχολείων μία εβδομάδα αργότερα, με τηλεκπαίδευση και πολλαπλά τεστ επανέλαβε ο πρόεδρός της Θ. Τσούχλος, στο φόντο των περισσότερων από 25.000 κρουσμάτων στα σχολεία μέσα σε 48 ώρες.

Ads

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ  αναφερόμενος και στο γεγονός ότι 8.000 παιδιά και 1.000 εκπαιδευτικοί βγήκαν θετικοί από τα self test που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα, μίλησε στην ΕΡΤ για την λειτουργία των σχολείων και υποστήριξε την πρόταση που υπέβαλε η Ομοσπονδία για άνοιγμα κατά μια εβδομάδα αργότερα των σχολείων ενώ παράλληλα θα γίνονταν τηλεκπαίδευση και τριπλός διαγνωστικός έλεγχος για όλους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θετική χαρακτήρισε την εξαγγελία της κυβέρνησης για την πρόσληψη 4.000 καθηγητών, ωστόσο σημείωσε ότι οι 900 από αυτούς  που προσλαμβάνονται για την κάλυψη υπαρχόντων κενών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ θετικότερο αν οι υπόλοιποι 3.500 που είναι καθηγητές τριμήνου να αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση της ΟΛΜΕ να ανανεωθεί και αυτών η σύμβαση όταν θα λήξει.

Ο κ. Τσούχλος χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό του 50+1 για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος και παρέθεσε παραδείγματα άλλων χωρών στην Ευρώπη που έχουν άλλα πρωτόκολλά και στα πρώτα, δύο ή τέσσερα κρούσματα, κλείνουν και προχωρούν σε τηλεκπαίδευση.

Ads

Τέλος τόνισε ότι και εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα έπρεπε να μην έρχονται επαφή με κοινό όπως συμβαίνει και άλλους  συναδέλφους τους στο Δημόσιο.