Αυτό που μας υποκινεί είναι τα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, το γεγονός ότι πολλοί καθηγητές είναι σε διαθεσιμότητα, τα προβλήματα στα σχολεία με έλλειψη κονδυλίων, δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν μετά το πρώτο κουδούνι. «Είναι ανόητο να υποστηρίζει κάποιος ότι ένα κόμμα υποκινεί τους εκπαιδευτικούς, όταν ξέρει ότι θα χάσουν τα χρήματά τους όταν απεργήσουν» συνέχισε ο κ. Κοτσιφάκης
 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο, ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος έκανε έκκληση τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και προς τους μαθητές αλλά και τους γονείς να συμβάλουν σε κλίμα ομαλότητας ώστε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
 
Σχετικά με την επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές, σημείωσε ότι δεν θα την σχολιάσει ως πολιτικός αλλά ως παιδαγωγός και πρόσθεσε: «Ουδέποτε θα απέστελλα τέτοια επιστολή. Τα αφήνω στην κρίση των Ελλήνων πολιτών. Γνωρίζουν, κατανοούν και αποφασίζουν. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία, οικοδομούμε το σχολείο της γνώσης».
 
Στην ίδια συνέντευξη στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι η επιστολή μιλά για τους αγώνες των εκπαιδευτικών και το γεγονός ότι «η κατάσταση που ζούμε είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής. Τι, να το κρύψουμε αυτό; Το ξέρει και ένα μικρό παιδάκι. Δεν το λέμε πρώτη φορά. Ούτε το λέμε μόνο εμείς. Διαβάστε όλες τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στόχος όλων των συνδικάτων είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.