Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν -μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open -η πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Βούλα Γεωργάκη, η οποία άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης  για την πολιτική που ασκεί επί του ζητήματος.

Ads

«Η κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό είναι τραγική, καλούμαστε με 35% του προσωπικού μας να τα βγάλουμε πέρα σε εφημερίες που καλύπτουμε σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο και τη νότια Ελλάδα … τίποτε απολύτως δεν έγινε … ένας τραυματιοφορέας καλείται να ανταποκριθεί σε 500 ασθενείς … προχθές στην εφημερία ήταν τρεις τραυματιοφορείς όπου συνάδελφος έσπασε το χέρι του και οι άλλοι δύο επωμίστηκαν την εφημερία έχοντας στο νοσοκομείο 1.200 ασθενείς … οι νοσηλεύτριες είναι 1 ανά 40 ασθενείς», ανέφερε η κα Γεωργάκη.

«Πώς μπορούν να αποδώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού είναι το προσωπικό που μας έταξαν;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή «έρχεται και άλλο κύμα πανδημίας … εμείς ήμασταν νοσοκομείο covid-19 και με το φιλότιμο των συναδέλφων καλύψαμε την κατάσταση, αλλά πλέον δεν αντέχουμε … ποιος οργανισμός μπορεί να ανταποκριθεί με 35% του προσωπικού του σε μία τέτοια δομή όπως ο Ερυθρός Σταυρός, ένα νοσοκομείο εμβληματικό που εφημερεύει κάθε ημέρα μέχρι τις 2;».

Προσκάλεσε μάλιστα όχι μόνο τους δημοσιογράφους να πάνε στο νοσοκομείο «να δείτε τι γίνεται, χωρίς τις κάμερες, για να μην σας δουν», αλλά και την πολιτική ηγεσία: «Προκαλώ τον υπουργό, τον πρωθυπουργό, ελάτε στον Ερυθρό. Σηκώνουμε το βάρος, δεν αντέχουμε άλλο, κάνουμε έκκληση για προσωπικό … προσπαθούμε και παρέχουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και ασφάλεια στους ασθενείς, έχουν την καλύτερη φροντίδα, αλλά θέλουμε βοήθεια από την Πολιτεία … Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχει προσωπικό … δεν μπορεί ένα νοσοκομείο που έχει κληθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, να μην έχουν γίνει προσλήψεις σε ούτε μία θέση, ενώ άλλα νοσοκομεία έχουν πάρει -και καλά έκαναν. Γιατί όχι εμείς;».

Ads