Το ντοκιμαντέρ «Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης» που γυρίστηκε από τον Κρίτωνα Αρσένη, θα προβληθεί για πρώτη φορά την Κυριακή, 9 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού στις 11:30 π.μ . Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει και με live streaming από το TVXS και το SOS HALKIDIKI.

Ads

Στην προβολή και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ προσκαλούν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Αγώνας για τη ζωή». Στη συζήτηση οι κάτοικοι θα μιλήσουν για τα κίνητρα του αγώνα που δίνουν για τον τόπο και το μέλλον τους.

image

Ads

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής «Το ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές γυρίστηκε από τον Κρίτωνα Αρσένη, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αγωνίζονται για το δάσος, το νερό και τον αέρα τους αλλά και σε μια απάντηση στη “λάσπη” και τη δυσφήμιση που δέχονται από την κυβέρνηση και μερίδα του Τύπου».