Έντονη ήταν η καταιγίδα που έπληξε την Αττική, προκαλώντας αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές, κυρίως στα Βόρεια Προάστια και στα Μεσόγεια.

Ads

H πυροσβεστική δέχθηκε 19 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας, τη Νέα Σμύρνη και τον Άλιμο, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση που σημειώθηκαν νωρίτερα εξαιτίας της κεραυνόπτωσης. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές κυρίως στα νότια προάστια της Αθήνας. Παράλληλα, η πυροσβεστική δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στα βόρεια προάστια.

Φανάρια σε κεντρικούς δρόμους, όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας και η Κηφισίας σταμάτησαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Κεφαλλονιά, όπου το 70% με 80% του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Ads

Προσοχή το επόμενο δίωρο

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και σε ορισμένες περιοχές τις χαλαζοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Αυτή την ώρα στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται η Αττική και θα επηρεαστούν κυρίως τα Δυτικά τα Κεντρικά και τα Νότια του Νομού. Αρκετά έντονες οι αναπτύξεις στην Ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό. Προσοχή το επόμενο δίωρο, συνιστά η ΕΜΥ.