Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα δυσκολευτεί στις επόμενες εκλογές. Στην Α Αθήνας όπου πολιτεύεται θα υπάρξει συνωστισμός και θα έχει να ανταγωνιστεί με υπουργούς (Κικίλιας-Πλεύρης-Συρίγος), τζάκια (Κεφαλογιάννη) και παλιές καραβάνες (Κακλαμάνης-Πιπιλή) χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου.

Ads

Το δυνατό του χαρτί είναι το φλερτ με το ακροδεξιό ακροατήριο που κάνει τα πάντα για να το συντηρήσει. Και κάποιες φορές η ορμή και το άγχος του τον οδηγεί σε ατυχήματα.

Η δημοσίευση των ονομάτων παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας από την ιστοσελίδα meaculpa (που αποτελεί πνευματικό του δημιούργημα) και η αναπαραγωγή του δημοσιεύματος από τον ίδιο στα social media τον εξέθεσαν ως σκληρό εκφραστή ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων.

Η ανάρτηση του:

image

Ads

Ο ίδιος εμφανίζεται σταθερά ανησυχών για θέματα νόμου και τάξης, προβάλλει το αντιμεταναστευτικό του μένος, και δεν διστάζει ακόμη και να καλέσει τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Σασόλι να πάρει τους Αφγανούς πρόσφυγες στο σπίτι του!

Αλλά η λίστα με τα ονόματα μικρών παιδιών παραπέμπει σε πολύ σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας και γι αυτό αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη προκειμένου να απαλλαγούν στο Μέγαρο Μαξίμου από την υποχρέωση να απολογηθούν για λογαριασμό του.

Eίναι προφανές ότι στο δρόμο προς τις κάλπες οι αγωνίες βουλευτών για την επανεκλογή τους θα προκαλέσουν ανάλογα ξεσπάσματα καθώς το παραταξιακό συμφέρον θα συγκρουστεί με την ατομική ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Και ο Κ. Μπογδάνος είναι ακριβώς η περίπτωση του μαχητή που δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα για να επιστρέψει από τη Βουλή στη στρατευμένη «δημοσιογραφία» από την οποία προέρχεται.

Διαβάστε επίσης:  Σάλος με ιστοσελίδα και Μπογδάνο μετά τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων – Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Η επανόρθωση του Κ. Μπογδάνου: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Η «συγγνώμη» της ιστοσελίδας: «Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό».