Ακινητοποιημένοι για πάνω από μία ώρα και κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης έμειναν το μεσημέρι της Δευτέρας επιβάτες του Προαστιακού με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο (Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο), λόγω βλάβης τροχαίου υλικού του συρμού.

Ads

Η ταλαιπωρία των επιβατών ξεκίνησε κατά τις 2 παρά όταν η αμαξοστοιχία 2230 ακινητοποιήθηκε μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας και Παλλήνης. Αργότερα, σχεδόν 1,5 ώρα μετά, προσέγγισε railbus που βοήθησε την αμαξοστοιχία να κατευθυνθεί με τους επιβάτες προς Παλλήνη, προκειμένου αυτοί να αποβιβαστούν. Aνάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και τουρίστες, που, όπως όλα δείχνουν, έχασαν την πτήση τους. Αργότερα, έφθασε άλλη αμαξοστοιχία στην Παλλήνη για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες.

Αναφορές επιβατών έκαναν λόγο για απόλυτη έλλειψη ενημέρωσης για το περιστατικό, τόσο όσο αυτό εξελισσόταν αλλά και μετά, ενώ τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο έχασαν τις πτήσεις τους.

Στο μεταξύ, δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αποζημίωση από την Hellenic Train στους επιβάτες που έχασαν την πτήση τους εξαιτίας κάποιας καθυστέρησης ή βλάβης της αμαξοστοιχίας. Αυτό που ισχύει είναι αποζημίωση του εισιτηρίου του επιβάτη, σε περιπτώσεις καθυστερήσεων άνω των 60 λεπτών. Σημειώνεται πως λόγω της βλάβης, τα δρομολόγια του προαστιακού στη γραμμή του αεροδρομίου πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις.

Ads