Οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές βρίσκονται προ των πυλών για να καλέσουν προς εξέταση τους υπόπτους που ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Ferrostaal ΑG.

Ads

Οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που ερευνούν την υπόθεση από τον περασμένο Μάρτιο, έχουν ήδη συλλέξει αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία κατέβαλε μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να της ανατεθεί η κατασκευή υποβρυχίων τύπου 214 στην Ελλάδα.

Οι δύο εισαγγελείς του τμήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συναντηθούν στις 23 του μηνός και ημέρα Τρίτη, με Γερμανούς ομολόγους τους στη Χάγη, έδρα της Εurojustice. Εκεί, στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής στη χώρα μας, πρόκειται να παραλάβουν έγγραφα καθοριστικά για την έρευνά τους, μεταξύ των οποίων και καταθέσεις προσώπων.

Από τα παραπάνω προκύπτουν κρίσιμα στοιχεία όπως η δωροδοκία ύψους 10-12 εκατ. ευρώ για το υποβρύχιο «Παπανικολής», καθώς και το ότι οι εν λόγω προμήθειες στους Έλληνες αξιωματούχους ξεπερνούσαν ακόμη και το 5% του κόστους της παραγγελίας.

Ads