Θέμα για τη σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι μαθητές που συμμετέχουν στην πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2011. Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι εξετάσεις, στις οποίες συμμετέχουν υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων ολοκληρώνονται στις 25 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ads

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου 2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στις 11 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, 1.068 για τα εσπερινά 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ.

Τους 74.440 θα φθάσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ads

Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων. Συνολικά, οι εισακτέοι σε πανεπιστήμια και εκκλησιαστικές ακαδημίες καθώς και σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 φθάνουν τις 66.400. Ο ειδικός αριθμός εισακτέων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 8.040.

Επιπλέον αποφασίσθηκε η μη εισαγωγή φοιτητών σε τμήματα στα οποία έχει παρατηρηθεί τάση εγκατάλειψης των σπουδών. Συγκεκριμένα πρόκειται για 24 τμήματα στον τομέα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο η επιλογή έγινε με βάση: τον αριθμό των ενεργών φοιτητών και την έντονη τάση εγκατάλειψης των σπουδών από τους φοιτητές, όπως αυτή στοιχειοθετείται από τον αριθμό των εισαχθέντων, τον αριθμό των φοιτητών που ενδιαφέρθηκαν για την παραλαβή συγγραμμάτων, τον αριθμό των πτυχιούχων, το μέσο όρο φοίτησης τα τελευταία χρόνια. Επίσης, δεν θα εισαχθούν φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επειδή εξετάζεται αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του.