Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την αποκάλυψη του Χρήστου Σπίρτζη ότι δέχτηκε διπλή επίθεση (δύο sms) με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ενημέρωσαν για την υπόθεση τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάτησε το λινκ στο δεύτερο sms, με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του. Πρόκειται για το sms που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου 2021 από άγνωστο αποστολέα ο οποίος έγραφε «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο» και συνόδευε το κείμενο με ένα λινκ. Μάλιστα το κακόβουλο λινκ είναι το ίδιο που στάλθηκε στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Tvxs.gr, έκανε λόγo για αντιδημοκρατική εκτροπή. «Ζούμε την εποχή της “ΚΥΠ Μητσοτάκη”. Δεν σέβονται τίποτα. Ούτε Ευρώπη, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τα δικαιώματα» είπε ο βουλευτής. Και πρόσθεσε ότι αν δεν λάβει απαντήσεις για τους λόγους της παρακολούθησης θα υπάρξει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. 

image
Το δεύτερο μήνυμα που έλαβε ο Χρήστος Σπίρτζης με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του 

Ads

Όπως περιέγραψε το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, στις 15 Νοεμβρίου 2021 «έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι το δεύτερο μήνυμα (19 Νοεμβρίου) είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους».