Εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ηλεκτροδότηση των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί η «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» του έργου.

Ads

Η εν λόγω απόφαση εκλαμβάνεται στην αγορά ενέργειας ως μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τις αναφορές περί απόσυρσης της Ρωσίας από το σχέδιο, οι οποίες ωστόσο διαψεύστηκαν, αλλά και την εκκρεμότητα από την πλευρά της Βουλγαρίας αναφορικά με την έγκριση της αντίστοιχης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ηλεκτροδότηση των δεξαμενών θα γίνει με κατασκευή γραμμής υψηλής τάσης μήκους 5,6 χιλιομέτρων, από τη βιομηχανική περιοχή του Άβαντα Αλεξανδρούπολης, όπου χωροθετούνται οι δεξαμενές μέχρι την υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς Αλεξανδρούπολη – Προβατώνας. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή υποσταθμού. Η ισχύς των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στις δεξαμενές θα είναι 19 μεγαβάτ.