Απάντηση στην κριτική που ασκείται για την «βόλτα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα εν μέσω lockdown επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι.

Ads

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν οι πολίτες επιτρέπεται να πάνε στην Πάρνηθα, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε «προφανώς» κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε όσους πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα στο Τατόι.

«Η άθληση στην Πάρνηθα είναι κάτι που επιτρέπεται, ενώ όποιος κάνει άθληση δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει» είπε προτρέποντας τους πολίτες να αθλούνται για να διατηρούν καλή ψυχική υγεία ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάτι νόμιμο σε αντίθεση με τον κ. Πολάκη που φωτογραφήθηκε με κόσμο σε κλειστό σπίτι κάτι που είναι παράνομο» τόνισε και κατέληξε «ο κ.Μητσοτάκης ενοχλεί το καταλαβαίνω αλλά δεν πήγε και με πούρο σε κότερο» .

Ads

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι οδηγίες και συστάσεις που είχαν δοθεί από την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας αφορούν ατομική άθληση πλησίον του τόπου κατοικίας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το lockdown ανέφερε ότι «ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά».

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς.