Δεν έχουν τέλος τα λάθη και οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ, υπό την Προεδρία του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην πιο κρίσιμη επιδημιολογική συγκυρία για τη χώρα μας, αφότου ηγείται του αρμόδιου Φορέα – μηχανισμού του κράτους για τη διαχείριση της πανδημίας του κoρονοιού. 

Ads

Σήμερα αποκαλύπτεται μέσω του tvxs.gr, αναφορά μιας υπαλλήλου του ΕΟΔΥ, που προσλήφθηκε μόλις πρόσφατα με τρίμηνη σύμβαση στην Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, η οποία στις 17 Ιουλίου 2020 εκτελούσε βάρδια στον Προμαχώνα για έλεγχο, προκειμένου να επιτραπεί ή μη, η είσοδος των ταξιδιωτών στη χώρα μας. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα από την αναφορά της υπαλλήλου αποκαλύπτεται όλη η γύμνια και ο ανύπαρκτος σχεδιασμός του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο κρουσμάτων στις πύλες εισόδου, αφού μεταξύ άλλων η υπάλληλος: 

  • Αρχικώς διαπιστώνει πως πραγματοποιείται η είσοδος στη χώρα μας ταξιδιωτών χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή χωρίς βεβαίωση αρνητικού test προ 72 ωρών από την χώρα τους ή χωρίς εγγραφή των ταξιδιωτών στο gov.gr, με συνέπεια να μην διαθέτουν το «απαραίτητο» Quick Response (QR) code που καθορίζει τη διενέργεια ή μη test πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα, ή ακόμη χωρίς και αυτά τα δύο).
  • Επιπλέον η υπάλληλος ζητά, έχοντας η ίδια εικόνα στο πεδίο, να δοθούν από τον ΕΟΔΥ οδηγίες που κανείς δεν θα πίστευε ότι δεν έχουν ήδη δοθεί και ότι όλα είναι στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένα από τον ΕΟΔΥ στην τύχη τους…

Συγκεκριμένα:

  1. Η υπάλληλος αναφέρει ότι ΔΕΝ έχει καθοριστεί ποιοι πραγματοποιούν τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων για την είσοδο στη χώρα (στη δε αναφορά της περιγράφει τη χαοτική διελκυστίνδα μεταξύ τελωνειακών και συνεργείων ΕΟΔΥ)!
  2. Επιπλέον αναφέρει το απίστευτο: ότι ΔΕΝ τους έχει δοθεί κανένας κατάλογος με πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα των βαλκανικών χωρών, οπότε και δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο βεβαιώσεων χωρίς να μπορούν να αποφύγουν τυχόν λάθη!
  3. Ζητά να καθοριστεί αν οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έχουν δικαίωμα να ελέγχουν αν κάποιος έχει κάνει εγγραφή στο gov.gr, ή έχει κάνει εξέταση πριν από 72 ώρες ή αν αυτό το κάνουν οι τελωνειακοί, ζητά να μάθει αν έχουν δικαίωμα να απαγορεύσουν είσοδο στη χώρα, ζητά να μάθει που θα πρέπει να γίνεται ο έλεγχος (πριν μπουν ή αφού μπουν στην χώρα μας οι ταξιδιώτες)!  
  4. Τέλος αναρωτιέται αν θα υπάρξουν οδηγίες για τους Έλληνες που περνούν τα σύνορα για αγορές είτε για να επισκεφτούν το καζίνο διαπιστώνοντας ότι κάποιοι περνούν τα σύνορα αρκετές φορές την ημέρα… 

Διαβάστε επίσης: «Πειραγμένα» στοιχεία για τα κρούσματα κοροναϊού λόγω τουρισμού;

Ads

Πραγματικά δεν προβληματίζεται ούτε τώρα η Κυβέρνηση, όταν ένας άνθρωπος που έπιασε δουλειά στον ΕΟΔΥ μόλις στις 10 Ιουνίου του 2020, μετά από μια απλή βάρδια με αγωνία αποκαλύπτει όλο αυτό το συντριπτικό έλλειμα διοίκησης στον ΕΟΔΥ; 

Και ακόμη πως είναι δυνατόν να μην αναρωτηθεί κανείς μετά τη δήλωση του κου Χαρδαλιά στην πρόσφατη ενημέρωση: «Αυτές τις 19 πρώτες ημέρες έχουν γίνει 127.900 τεστ για Covid-19, έχει υποβληθεί δηλαδή σε έλεγχο το 13,9% αυτών που περνούν τα ελληνικά σύνορα, και τα επιβεβαιωμένα εισαγόμενα κρούσματα είναι 295». Τι εννοεί ο κος Χαρδαλιάς; Ότι το υπόλοιπο 86,1% περνάει με τον τρόπο και τις μεθόδους που αποκαλύπτονται από τα ερωτήματα τα οποία υποβάλει η υπάλληλος προς τους ανωτέρους της, επειδή ο ΕΟΔΥ δεν έχει φροντίσει μέχρις σήμερα στις 25 Ιουλίου, να έχει δώσει συγκεκριμένες διευκρινήσεις; 

Πως δουλεύει επιτέλους αυτό το περιβόητο λογισμικό που όπως δήλωσε ο ίδιος «…θέσαμε σε εφαρμογή ένα προηγμένο σύστημα για την εξέταση ταξιδιωτών και την ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας έναν σύνθετο αλγόριθμο και λεπτομερή πρωτόκολλα. Έτσι ώστε και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς, αλλά και να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων στον τουρισμό. Καθημερινά παρακολουθούμε τις εξελίξεις τόσο στις πύλες εισόδου, όσο και στο εσωτερικό και όταν έχουμε νέα επιδημιολογικά δεδομένα προσαρμόζουμε ανάλογα και τις ενέργειές μας».