Παρά τις συστάσεις των οικογενειών των δύο θυμάτων, Καπελώνη και Φουντούλη, της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, η νεοναζιστική οργάνωση επιμένει να αναφέρεται στους δύο νεκρούς, επιχειρώντας να τους εκμεταλλευτεί πολιτικά και επικοινωνιακά. 

Ads

 

Η Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις του “φύρερ” Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρεί να επιστρέψει με μια αιμοδοσία.

Όμως αυτή τη φορά στο φυλλάδιο της δεν υπάρχει το “μόνο για Έλληνες”, όπως συνήθιζε στις νεοναζιστικές φιέστες μίσους που διοργάνωνε, αλλά οι φωτογραφίες των Καπελώνη και Φουντούλη, ενώ με κόκκινα γράμματα αναγράφεται “Δίνουμε Ζωή”. 

Ads

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε το φυλλάδιο, δύο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών για συμμετοχή σε τάγματα εφόδου, όπως ομολόγησαν, και τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη από την Τανζανία. Υπενθυμίζεται πως την ίδια περίοδο απειλές είχε δεχτεί και η κοινότητα Τανζανίας.