Ένα ζευγάρι Bουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα βουλγαρικές αρχές καθώς φέρεται να αποτελεί τους βιολογικούς γονείς της μικρής Μαρίας. Υπενθυμίζεται ότι οι φερόμενοι ως γονείς της, που συνελήφθησαν σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, υποστήριξαν ότι πήραν το κοριτσάκι από τους Βούλγαρους γονείς του, που το έδωσαν οικειοθελώς. Όπως φάνηκε από την ανάκριση οι δυο Βούλγαροι Ρομά πούλησαν την Μαρία για ευτελές ποσό. Στην φερόμενη ως βιολογική μητέρα της Μαρίας ασκήθηκε από τις τοπικές αρχές ποινική δίωξη για εμπορία παιδιών. 

Ads

 
Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση της μικρής Μαρίας
 
Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία, βλέποντάς την στην τηλεόραση.
 
Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, δήλωσε και αυτός ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας». Μάλιστα, είπε ότι η Σάσα είχε γεννήσει το παιδί στην Λαμία. Προς επιβεβαίωση αυτού του στοιχείου ήρθε η δημοσίευση από το Lamiastar της ληξιαρχικής πράξης γέννησης ενός κοριτσιού του οποίου μητέρα είναι η Ρούσεφ. 
 
image

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι από αυτούς υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).
 
Σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο, η Σάσα Ρούσεφ υποβλήθηκε σε τεστ DNA. Προς το παρόν, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας όπως και η Αστυνομία δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο επισήμως.
 
Σημειώνεται, δε, ότι η φρενίτιδα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της περίπτωσης της μικρής Μαρίας οδήγησε στην απομάκρυνση από τις οικογένειές τους, δυο ανηλίκων Ρομά στην Ιρλανδία. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε πως το ένα από τα δυο παιδιά, για το οποίο έγινε τεστ DNA, ήταν βιολογικό παιδί των γονιών του και συνεπώς επεστράφη πίσω.