Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων.

Ads

Περί τα 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν τα πρώτα 5 χρόνια στο Ελληνικό, τα οποία θα εξασφαλιστούν ως εξής: Τα 600 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση κεφαλαίου, τα 850 εκατ. από δανεισμό, 400 εκατ. θα προέλθουν από τα έσοδα που έχει η εταιρεία, κυρίως από την πώληση περίπου 800 κατοικιών και τα 150 εκατ. ευρώ από ένα ομόλογο που θα εκδοθεί.

Σε ότι αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οικογένεια Λάτση έχει δεσμευτεί τουλάχιστον για την κάλυψη του μεριδίου που της αναλογεί (περίπου 350 εκατ. ευρώ) ενώ και ο δεύτερος βασικός (voxcove) μέτοχος έχει δηλώσει δημόσια ότι θα συμμετάσχει.

Η διοίκηση της Lamda ανακοίνωσε, επίσης, την εισαγωγή της θυγατρικής εταιρείας, Lamda Malls (σήμερα έχει στην κατοχή της το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos) στο Χρηματιστήριο σε περίπου 1,5 χρόνο.

Ads

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην πρώτη πενταετία θα έχουν κατασκευαστεί ολόκληρο το τμήμα της παραλιακής ζώνης με τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα – καζίνο, ο ψηλός πύργος διαμερισμάτων, καθώς και δύο εμπορικά κέντρα. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου το πρώτο εμπορικό κέντρο θα είναι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Σταθμού Ελληνικό του Μετρό και θα είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, καθώς θα έχει 20% περισσότερους εμπορικούς χώρους από το The Mall στο Μαρούσι. Το δεύτερο εμπορικό θα είναι στη Μαρίνα και θα είναι αισθητά μικρότερo.